Dit zijn de videomarketing trends voor 2020

video-trends-2020

Bij het maken van een video wil je vaak iets overbrengen naar de kijker. Of dat nou een gevoel is of een verhaal; er zit altijd een doel achter de video. Ieder jaar komen er weer nieuwe trends om jouw video onder de aandacht te krijgen bij meer mensen, of terwijl: je wilt een groter bereik behalen. Maar hoe? Dit zijn de videomarketing trends van 2020.

Adverteren met video’s

Je zou het misschien niet denken, maar een video trekt veel meer aandacht dan een afbeelding. Uit onderzoeken is gebleken dat online advertenties met video’s een hoger bereik hebben, dan met een afbeelding. Het is dan wel belangrijk dat je advertentievideo niet langer is dan 30 seconden, en dat de belangrijkste boodschap in de eerste vijf seconden van de video zit. De eerste paar seconden van een video bepalen voor de kijker namelijk de meerwaarde van de video. Daarnaast is gebleken dat een video langer in het geheugen blijft, dan afbeeldingen.

Jouw eigen merk in de video

Het komt vaak voor dat video’s die door een videograaf zijn gemaakt, gedeeld worden op social mediakanalen zonder kenmerk van de videograaf. Dat is natuurlijk niet de bedoeling, want je wilt natuurlijk wel dat kijkers weten van wie een video afkomstig is. Doormiddel van een logo in beeld, kleuren of graphics kun jij al laten zien dat de video van jou is. Eén van de belangrijkste doelen van een video is dat het iets moet opleveren. Je wilt dat jouw video onder de aandacht komt en wanneer het in de smaak valt, dat mensen weten waar ze terecht kunnen voor die ene goede video. Een win-win situatie.

Video als onderdeel van SEO

Wanneer jij een eigen website hebt, wil jij natuurlijk dat de bezoekers zo lang mogelijk blijven hangen. Een hulpmiddel hiervoor is een video plaatsen op je website. Mensen bekijken je video en blijven op deze manier langer hangen op jouw website. Uiteindelijk zorgt dit ervoor dat je Google laat weten dat jouw website interessant is. Deze positieve signalen dragen bij aan jouw vindbaarheid in de zoekmachine.

Korte videocontent

Een andere trend die veel voor gaat komen in 2020 is de lengte van een video. Wanneer je een verhaal wilt vertellen met jouw video, is de lengte van de video vaak rond de 30 seconden. De trend van de toekomst: video’s van 15 seconden, of zelfs minder. In die 15 seconden laat je het belangrijkste zien van de video.

TikTok

Je hebt de app TikTok vast wel eens voorbij zien komen op het nieuws of erover gehoord in jouw netwerk. TikTok is een social mediaplatform waar gebruik wordt gemaakt van korte video’s in combinatie met muziek. Jongeren gebruiken het vooral voor het maken van challenges of grappige, korte video’s. In 2020 gaat het gebruik van TikTok nog groter worden. Niet alleen jongeren maar ook marketeers gaan gebruik maken van de app. Zo is ook Nu.nl actief op TikTok en verwachten wij dat komend jaar veel bedrijven zullen volgen.

Interactieve video’s

Deze trend heb je vast wel eens voorbij zien komen op Instagram of Facebook. Een account post een foto van een kledingstuk, en wanneer je vervolgens op de foto tikt, krijg je de optie om het kledingstuk te kopen. Dit gaat ook voorkomen bij video’s. Is er een product dat voorkomt in de video die consumenten kunnen kopen, dan kun jij ze klikbaar maken. Op deze manier kunnen kijkers direct vanuit de video klikken op informatie die ze nodig hebben.

Dit zijn een aantal marketingtrends voor 2020, op het gebied van video. Wij hebben ze vast nog niet allemaal besproken. Wat denk jij wat een trends gaat worden op het gebied van video, in 2020? Laat hieronder een reactie achter.